30 Ocak 2016 Cumartesi

Tahin pekmezli Şekersiz kek




Tahin benim tüketmekten çok zevk aldığım ama kalorisi oldukça bol olan bir tat.Sonuç beklediğimin de çok üstünde oldu. Yastık gibi kabardı ve inanilmaz yumuşak oldu. Böylece uzun süredir elde etmek istediğim içi ıslak ama kabarmış keki elde ettim.
Malzemelere gelirsek:
– 2,5 su bardağı tam buğday unu
– 1 su bardağı tahin
– 1 çay bardağı pekmez (daha tatlı isterseniz 1 su bardağı koyun)
– 1 su bardağı süt
– 2 çorba kaşığı tereyağı
– 3 yumurta
– Yarım paket kabartma tozu
– Haşhaş (isteğe bağlı)
Yumurta beyazlarını ayırıp bir tutam tuz ile iyice kabartın ve beyaz bir köpük elde ettin. Başka bir kapta pekmez, süt, tahin, tereyağı ve yumurta sarılarını iyice çırpın. Bu pekmezli karışıma un ve kabartma tozunu ekleyin. İstediğiniz miktarda haşhaş ekleyin.
En son yumurta beyazlarıyla yaptığınız köpüğü de ekleyin ve karışıma yedirin. Dikkat edin hava kabarcıkları kaybolmasın. Tahin yağlı ve ağır bir sıvı olduğu için hava kabarcıkların kalması kekimizin kabarması için çok önemli. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 35-50 dakika kadar pişirin.
Soğumaya bırakın ve dilerseniz üzerine ekstradan tahin ve pekmez karışımı dökerek servis edin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design