30 Ocak 2016 Cumartesi

Keçiboynuzu unu ile kek



Malzemeler:
-1,5 çay bardağı keçiboynuzu unu
– 1 yumurta – 1/2 çay bardağı zeytinyağı
– 3/4 çay bardağı süt
– 2 3 çorba kaşığı üzüm pekmezi (olması şart değil)
– iri parçalar halinde ceviz içi, tamamen göz kararı
– 1 paket kabartma tozu
– 3 4 damla sıvı vanilya özü
– isteğe bağlı : Portakal kabuğu ya da limon kabuğu rendesi
Önce sıvıları daha sonra da katı malzemeleri karıştırıp birleştiriyoruz. Orta boyda çok yüksek olmayan bir kek kalıbına yağlı kağıt koyup karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında 25- 30 dakika kadar pişiriyoruz. İçi biraz ıslak kalıyor panik olmayin. Biraz brownie biraz ıslak kek havasında çok güzel bir kekiniz oluyor. Tarife şeker ya da pekmez koymasanız da tadı oldukça yerinde oluyor. Keçiboynuzu zaten oldukça tatlı bir besin olduğu için unu da gayet tatlı.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design