Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum, yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar? Sonunda havalar ısınıyor, kışlık kazaklar yerini yazlık elbiselere, eteklere, cıvıl cıvıl renklere bırakıyor… Fotoğraflar renkleniyor, tatlılar meyveleniyor, yemekler hafifliyor. İşte en sevdiğim mevsim, hava soğuk değil üşütmüyor, sıcak değil terletmiyor. Ellerde montlar taşınmıyor. Bu arada, fotoğrafta çikolataya bulanmış çilek mi görüyoruz? :) Şöyle, yedikçe ferahlayacak şekersiz serin bir tatlı istemez misiniz? Ben tatlandırıcı vs. eklemedim ama siz arzu ederseniz istediğiniz tatlandırıcı ürünü kullanabilirsiniz.
Malzemeler: ( 4 kişiliktir.)
– 3 su bardağı organik light süt / yarım yağlı süt
– 3 yemek kaşığı irmik
– 2buçuk yemek kaşığı hindistan cevizi
– 8 adet tatlısından çilek
– 1 paket vanilya
Yapılışı:
– Çilekleri rondoda tamamen ezilene kadar çekelim.
– Sütü, irmiği , vanilyayı tencereye alalım Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
– Kaynayınca altını kapatalım. İlk sıcağı çıkınca hindistan cevizi ve çilek püresini ekleyip çırpalım. Tadına bir bakın, ben meyvelerle ve damla çikolata ile süslediğim için tatlandırıcı eklemedim. Size çok tatsız gelirse bal, agave, meyve şekeri ya da arzu ettiğiniz diğer tatlandırıcılardan ekleyebilirsiniz. Sıcakken kuplara boşaltalım. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alalım. Meyvelerle, antep fıstığı ya da diğer yemişlerle süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun!