28 Ocak 2016 Perşembe

Ispanaklı çıtır börek

Unlu Çıtır Börek

Unlu Çıtır Börek
Yiyenlerin istisnasız “bu elde açma börek mi?” diye sorduğu bu böreğin sırrı yufkaların arasına sürülen yağ+su karışımı ve arasına serpilen un.
Küçük bir fırın tepsisiyle dondurucuya kaldırılabildiği için de çok pratik. Pişirmeden 15 dk.kadar dondurucudan çıkarıp terayağını sürüp fırına verebiliyorsunuz. Tarif uygulamalı olarak öğreten Elif’e teşekkürler :)
Malzemeler
- 3 adet yufka
- Zeytinyağı
- Un
- Tereyağı
İç Malzemesi İçin
- 1 kg. ıspanak (sadece yaprak kısımları kullanılacak)
- 1 büyük boy soğan
- Tuz
- Karabiber
(Geçenlerde iç harç olarak haşlanmış patates + tereyağı + beyaz peynir + köri karışımı kullandığım şekli de çok beğenildi, sofrada kapış kapış gitti :) )
Yapılışı
1. İç malzemeyi hazırlamak için ıspanakları güzelce yıkayın. Suyunu süzdürüp ıspanakları kurulayın. Sadece yaprak kısımlarını incecik doğrayın, tuzla ovup suyunu avcunuzda sıkın. (Ispanağın sap kısımlarını yemek yapmak için kullanabilirsiniz).
Unlu Çıtır Börek
2. Soğanı soyup rendeleyin. Ispanakların üzerine tuz ve karabiberle birlikte ekleyin, harmanlayın.
Unlu Çıtır Börek
3. Bir kasede yarı yarıya su ve zeytinyağını karıştırın. Yufkayı açın, üzerine yağlı karışımdan 5 yemek kaşığı kadar dökün(yağlı karışımı her seferinde karıştırmanız lazım, çünkü zeytinyağı yukarıya çıkıyor), her tarafına sürün. Üzerine çay süzgeci yardımıyla biraz un serpin (1 yufkanın içi & dışı için toplamda yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar). Sonra yufkayı ikiye katlayın, 2 yemek kaşığı yağlı karışımdan sürün, yine un serpin.
4. Yufkanın geniş kenarına ıspanaklı harçtan koyun, kenarlarını kıvırmadan yufkayı yarıya kadar rulo yapın ve rulonun bitiminden yufkayı kesin. Kalan küçük parçanın da geniş kenarına ıspanaklı harçtan koyup yine aynı şekilde rulo yapın.(Bu işlem her rulonun yarım yufkadan sarılmış olması için pratik bir yöntem sadece).
Unlu Çıtır Börek
5. Elde ettiğiniz ruloları yuvarlak bir fırın tepsisine (hatta 3 yufka için tart kalıbı bile yeterli oluyor) merkezden dışa doğru sarın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Unlu Çıtır Börek
Dilerseniz fırın tepsisine de sarabilirsiniz.
Unlu Çıtır Börek
Hatta dilerseniz kol böreği gibi düz bir şekilde de dizebilirsiniz.
Unlu Çıtır Börek

2 yorum:

  1. Merit Casino | Play at The Best CA Online Casino - Deccasino
    With a worrione top-class gaming floor, the Merit Casino is one of the most reliable names in online gaming, and its reputation in deccasino the industry is strong kadangpintar

    YanıtlaSil
  2. MGM Resorts to Close BetMGM Casino in Michigan
    MGM 전주 출장안마 Resorts International (MGM 제주도 출장안마 Resorts International) will close its Casino resorts in 성남 출장마사지 Michigan, including 안성 출장샵 the 용인 출장안마 MGCB, have reported a

    YanıtlaSil

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design