Fıstık Ezmesi
Tatlı krizlerinizde,kahvaltılarınızda,spor öncesinde istediğiniz gibi tüketebileceğiniz ve çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz bu lezzeti denemenizi şiddetle tavsiye ederim..
FISTIK EZMESİ
Malzemeler:
~200 gram çiğ yer fıstığı (kabukları soyulmuş)
~2-3 yemek kaşığı pekmez
~1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Kabuklarını soymuş olduğunuz fıstıkları geniş bir tavaya alın ve kokusu çıkıp renkleri hafif değişene kadar toplamda 6-7 dakika kavurun.
(Kavurma esnasında fıstıklar yağlarını salacak ve bu yağ,ezmenizin macun kıvamında olmasını sağlayacak)
Kavurduğunuz fıstıkları rondonun içine koyun ve yaklaşık 10 dakika,arada makinayı dinlendirerek önce toz,sonra birleşip macun haline gelene kadar çekin.
Fıstıkların içine,pekmez ve sıvı yağı ekleyin ve çekmeye devam edin.
Bir kaşık yardımıyla ezmenin kıvamını kontrol edin ve istediğiniz hale gelmişse ezmenizi bir kavanoza alın ve arzunuza göre servis edin.
(Ezmenin kıvamı katıysa,bir miktar daha sıvı yağ ilave edebilirsiniz.Ayrıca,daha şekerli bir tat elde etmek istiyorsanız pekmez miktarını artırabilirsiniz.)
Afiyet olsun (:
0 yorum:
Yorum Gönder