Malzemeler
- 400 gram bitter çikolata
- 400 gram çiğ krema
- 100 gram badem unu
- 5 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 50 gram süt
Kreması için;
- 1 paket labne
- 250 gram ayıklanmış vişne
- 1 çorba kaşığı bal
Unsuz ve Şekersiz Karaorman Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Unsuz ve Şekersiz Karaorman Pasta Tarifi Tarifi için;
Çikolatayı krema ve sütle eritin. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Sarısını erittiğiniz çikolataya ekleyin ve iyice karıştırın. Baden ununu ekleyip karıştırmaya devam edin. - Yumurtaların beyazını köpürene kadar çırpın. Çikolata sosunun bir kısmını ayırın ve geri kalan kısmını kar haline getirdiğiniz yumurta beyazına ekleyin, nişasta koyup karıştırın.
- Tabanına yağlı kağıt koyduğunuz kek kalıplarına eşit şekilde paylaştırın ve 200 derecede 15 dakika pişirin.
- Vişneleri bal ve labne ile karıştırın. Pişirdiğiniz keklerin arasına koyun.
- En üst kısma ayırdığınız çikolata sosu dökün ve yayın. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra üzerinde çikolata parçaları ve dilediğiniz meyveyle servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder