8 Şubat 2016 Pazartesi

Unsuz ve Şekersiz Karaorman Pasta

Unsuz ve Şekersiz Karaorman Pasta Tarifi

Unsuz ve Şekersiz Karaorman Pasta Tarifi

Malzemeler

  • 400 gram bitter çikolata
  • 400 gram çiğ krema
  • 100 gram badem unu
  • 5 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 50 gram süt

Kreması için;

  • 1 paket labne
  • 250 gram ayıklanmış vişne
  • 1 çorba kaşığı bal

Unsuz ve Şekersiz Karaorman Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unsuz ve Şekersiz Karaorman Pasta Tarifi Tarifi için;
    Çikolatayı krema ve sütle eritin. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Sarısını erittiğiniz çikolataya ekleyin ve iyice karıştırın. Baden ununu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  2. Yumurtaların beyazını köpürene kadar çırpın. Çikolata sosunun bir kısmını ayırın ve geri kalan kısmını kar haline getirdiğiniz yumurta beyazına ekleyin, nişasta koyup karıştırın.
  3. Tabanına yağlı kağıt koyduğunuz kek kalıplarına eşit şekilde paylaştırın ve 200 derecede 15 dakika pişirin.
  4. Vişneleri bal ve labne ile karıştırın. Pişirdiğiniz keklerin arasına koyun.
  5. En üst kısma ayırdığınız çikolata sosu dökün ve yayın. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra üzerinde çikolata parçaları ve dilediğiniz meyveyle servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design