8 Şubat 2016 Pazartesi

Talaş Böreği

Talaş Böreği Tarifi

Talaş Böreği Tarifi

Malzemeler

  • 8 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarısı (çırpılmış)

Harcı için:

  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • ½ yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 1 çorba kaşığı maydanoz
  • 1 adet rende havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Çörekotu
  • Susam

Talaş Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Talaş Böreği Tarifi Tarifi için;
    Soğanı ve domatesi küp şeklinde doğrayın. Tereyağını kızdırın, soğanı ve etleri suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Domates, salça ve suyu ilave edin ağzı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
  2. Piştikten sonra tencerenin kapağını açık tutup suyu çektirin. Bezelye, havuç, biber, maydanoz ve tuzu ekleyip soğumaya bırakın. Hamurların kenarlarına yumurta sürün ve ortalarına da harcı koyun.
  3. Hamurun köşelerini etin üzerine kapatın. Ters çevirip üzerine yumurta sarısı sürün. Buzdolabında 25 dakika bekletin ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design