Malzemeler
- 8 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
Harcı için:
- 500 gr kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- ½ yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- 1 çorba kaşığı maydanoz
- 1 adet rende havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Çörekotu
- Susam
Talaş Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Talaş Böreği Tarifi Tarifi için;
Soğanı ve domatesi küp şeklinde doğrayın. Tereyağını kızdırın, soğanı ve etleri suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Domates, salça ve suyu ilave edin ağzı kapalı olarak 30 dakika pişirin. - Piştikten sonra tencerenin kapağını açık tutup suyu çektirin. Bezelye, havuç, biber, maydanoz ve tuzu ekleyip soğumaya bırakın. Hamurların kenarlarına yumurta sürün ve ortalarına da harcı koyun.
- Hamurun köşelerini etin üzerine kapatın. Ters çevirip üzerine yumurta sarısı sürün. Buzdolabında 25 dakika bekletin ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder