8 Şubat 2016 Pazartesi

Vişneli Sakızlı Muhallebi

Vişneli Sakızlı Muhallebi

Vişneli Sakızlı Muhallebi

Malzemeler

  • 300 gr çekirdeksiz vişne
  • 750 ml. lt süt
  • 100 ml. Çiğ krema
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı bal yada şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limon rendesi
  • 1 çorba kaşığı limon jölesi
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı damla sakız

Vişneli Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  1. Vişneli Sakızlı Muhallebi Tarifi için;
    Jöle ve vişneler hariç, bütün malzemeyi bir tencereye alın ve tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Çok kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Jöleyi de ilave ederek ateşten alın.
  2. Servis yapacağınız kup bardaklarına veya çanaklarına eşit miktarlarda paylaştırın ve üzerlerini taze meyvelerle süsleyiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design