İncir Uyutması
Bu tatlı süt ve kuru incirin birleşip puding kıvamına gelene kadar bekletilmesinden oluşan aslında çok basit bir tatlı.
Peki içinde un,nişasta gibi karışımı birbirine bağlayan bir malzeme olmadan tatlı nasıl bu kıvamı alıyor?
Kaynama noktasına gelen sütün içine incirleri ilave ettikten sonra,karışım oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda beklediğinde süt ve incirin arasında mayalanma tepkimesi gerçekleşiyor ve bu durum uyutma olarak alandırılıyor ve dolayısıyla tatlı kıvamlı hale geliyor..
Ayrıca içinde şeker yok nasıl tatlı olur diye düşünmeyin,incirin şekeri kesinlikle yetiyor.
Ha ben daha tatlı bir tatlı istiyorum derseniz,incir miktarını birkaç adet artırabilirsiniz.
İNCİR UYUTMASI
Malzemeler:
~14 adet incir
~4 su bardağı süt
~1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
~Ceviz,fıstık,badem...
Yapılışı:
İncirleri bir kaba alın,üstüne üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 1 saat kadar bu şekilde bekletin.
Yumuşayan incirleri bir kesme tahtası üzerine alın ve saplarını kestikten sonra minik küpler halinde doğrayın.
Sütü bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ama kaynatmayın.
Süt el yakmayacak ısıya ulaştığında içine incirleri ve tarçını ilave edin.
Karışımı blenderdan geçirin ve seri bir şekilde kaselere paylaştırın.
Tatlınızı yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.(Uyutun :))
Mayalanıp koyulaşan tatlınızı buzdolabına alın ve soğuduktan sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun (:
0 yorum:
Yorum Gönder