6 Şubat 2016 Cumartesi

İyi Doğdun Pastası


İyi ki Doğdun Pastası


IMG_7015
Çikolata sossuz da oldukça lezzetli olan bu pasta, tatlı istediğini en sağlıklı şekilde bastırmanın harika yollarından biri.
Malzemeler:
Kek Tabanı İçin
  • yarım çay bardağı tam buğday unu
  • yarım çay bardağı zeytin yağı
  • yaklaşık bir çay bardağı çiğ fındık
  • bir büyük olgun muz
  • 3-4 adet dolgun kuru hurma
  • 3 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • bir çay kaşığı kabartma tozu
  • bir çorba kaşığı tarçın
Çikolata Sos için 
  • 3 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2-3 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi
  • 2 çorba kaşığı kakao
Yapılışı: 
Fındıklar rondoda olabildiğince küçük kıvama getirilip kaseye alınır. Hurmalar sıcak suda 10 dakika bekletilip kabuğu soyulur ve rondodan geçirilip fındıkların üzerine eklenir. Muz çatalla ezilir ve diğer tüm malzemelerle beraber karıştırılır. Pişirme kağıdı serilmiş tart kalıbına  (17 cm) güzelce yayılır. 175 derecede 15-20 dakika arası üzeri hafifçe kızarana kadar pişirilir.
not: Benim kullandığım tart kalıbı oldukça küçük. Ortalama bir kalıp için ölüçüler iki katına çıkarılmalıdır.
IMG_6996
Çikolata sosu için hindistan cevizi yağı benmari usulü eritilir ve kakao ve keçiboynuzu pekmezi ile karıştırılır. Tadı kontrol edilerek kakao ya da pekmez oranı isteğe göre ayarlanabilir. Kek soğuduktan sonra üzerine gezdirilir ve buzdolabında en az bir saat soğutulur. Ben üzerine kuru hindistan cevizi parçaları da ekledim.
IMG_7005

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design