Malzemeler
- 1 paket muzlu puding
- 1 bardak süt
- 1 ufak paket çiğ krema
- 2 adet muz
- 300 gr tel kadayıfı
- 75 gr tereyağı
- 75 gr file badem
Tel Kadayıflı Muz Tatlısı Nasıl Yapılır?
-
Tel Kadayıflı Muz Tatlısı Tarifi için;
Pudingi süt ile pişirin ve ateşten alırken içine kremayı ekleyin. Cam bir kabın altını tereyağı ile iyice harmanladığınız tel kadayıfların yarısını yerleştirin. 175 derecede10 dakika fırında hafif kızarana kadar pişirin. - Pişen kadayıfı fırından alın ve üzerine pudingi yerleştirin. Pudingin üzerine ince dilim doğranmış muzları dizin. Kalan kadayıf tereyağı karışımını üzerine yerleştirin ve file bademleri de koyarak tekrar fırına bu defa üzeri kızarana kadar (15 dakika) pişirin. Ilık servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder