8 Şubat 2016 Pazartesi

kahveli turta

Kahveli Turta

Kahveli Turta

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 275 gr yulaflı bisküvi
  • 1 tatlı kaşığı Tarçın
  • 25 gr toz jelatin
  • 45 ml soğuk su
  • 2 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılmış)
  • 80 gr esmer şeker
  • 115 gr sütlü çikolata küçük parçalara bölünmüş
  • 175 ml Espresso
  • 400 ml Krema

Dekore etmek için

  • Çikolata Tarçın

Kahveli Turta Nasıl Yapılır?

  1. Kahveli Turta Tarifi için;
    Tereyağı, ufalanmış bisküviler ve tarçını karıştırın. 20 cm’lik bir kelepçeli kalıbın tabanına bunu yayın, iyice bastırın. Turtanın diğer kısmını hazırlarken buzdolabında soğumaya bırakın.
  2. Soğuk suyun üzerine toz jelatini serpiştirin. 5 dakika kadar erimesini bekleyin. Daha sonra sıcak su dolu bir tencerinin üzerinde erimesi için karıştırın.
  3. Yumurta sarılarını şekerle çırpın. Sıcak kahvenin içine çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Yumurtalı karışımı buna ekleyip 1-2 dakika ocakta pişirin. Jelatini ekleyin. Arada karıştırarak hafif katılaşmasını bekleyin.
  4. Kremanın 150 ml’sini çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını çırpın. Kahveli karışıma once çırpımış kremayı daha sonra köpük yaptığınız yumurta beyazını ekleyin. Hazırladığınız kremayı dolapta beklettiğinizturta bazının üzerine dökün. En az 2 saat buzdolabında bekletin.
  5. Servis sırasında, turtayı kalıptan çıkartın, servis tabağına koyun.Geri kalan kremayı çırpın. Bir dilim üzerine kremayı koyup çikolata parçaları ve tarçın ile dekore edip servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design