Öğleden sonra sizin de canınız şöyle serin serin bir tatlı yemek istemez mi? Hem de yağsız sütle, tamamen yağsız, meyveli :) Yani bol lezzetli ama son derece hafif.  Yapımı da oldukça kolay. Soğumasını beklemek ise oldukça zor. :) Tarifi de şöyle;
Malzemeler:
– 1 litre light süt
– 1 su bardağı irmik
– 1 çay bardağı bal
– 1 paket vanilya
– 2 muz
– 1 su bardağı donmuş vişne
– 1 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı:
– Süt ve irmiği tencereye alalım ve kaynatalım. Koyulaşınca altını kapatıp ilk sıcağı çıkana kadar hızlıca karıştıralım. Hafif ılınınca balı ve vanilyayı da ilave edelim ve karıştıralım. Tart kalıbına dökelim ve buzdolabında 2 saat soğutalım.
– Vişneyi ocağa alıp kaynatalım. Nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açalım ve vişnelere ilave edelim.
– Soğuyan irmikli tatlımızı servis tabağına alalım, ortasına vişneli sosumuzu koyalım. Kenarlarını muz ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun. :)