15 adet kuru incir
1 lt süt
Kuru incirleri minik minik doğradım, blender’a koydum. Sütü, yoğurt mayalama sıcaklığına, yani serçe parmağımı içine batırdığımda elimi yakmayacak kadar ısıttım. Bir su bardağı sütü blender’a koyup yaklaşık bir dakika, incirler biraz pütürlü olana kadar çalıştırdım. Bu karışımı süte boşaltıp karıştırdım. 6 toprak kaseye paylaştırdım. Üzerlerine bir tepsi kapatıp, mutfağın sıcak bir köşesine koydum. 2-2,5 saat kadar mayalanmasını bekledim. Sonra buzdolabına kaldırdım.
– İncirler çok kuru ise, doğramadan önce 15 dakika ılık suda bekletilmeli.
– İncirler, blender kullanmadan havanda dövülürse daha iyi sonuç veriyormuş.
– Toprak yerine porselen kase de kullanılabilir.