Malzemeler:
– Yarım su bardağı ceviz
– Yarım su bardağı fındık
– Yarım su bardağı kuru üzüm
– 1 adet rendelenmiş, tatlı, yumuşak elma
– 1 çay kaşığı karbonat
– 1 paket kabartma tozu
– 1 çay kaşığı tarçın
– 1 yemek kaşığı tereyağ
– Çeyrek su bardağı bitter damla çikolata
– Yarım su bardağı tam buğday unu
– 1 yumurta beyazı
– 8 adet kuru kayısı
– 8 adet kuru incir
Yapılışı:
– Kuru kayısı, kuru incir, kuru üzümü kaynar suya koyalım. 6-7 dakika meyvelerin yumuşamasını bekleyeceğiz.
– Ceviz ve fındığı un gibi olana kadar robotta çekelim. Karıştırma kabına aktaralım.
– Rendelenmiş elmanın suyunu sıkalım ve karıştırma kabına aktaralım. Yumurta beyazını, oda sıcaklığına gelmiş tereyağını ve diğer tüm malzemeleri de ekleyelim. Kaynar suda beklettiğimiz kuru incir ve kuru kayısıyı küçük küçük doğrayalım. Kuru üzümlerin suyunu sıkıp ekleyelim. Yoğurmaya başlayalım.
– Karışım hamur haline gelip iyice birbirine girene kadar karıştıralım. Karışımımızı streç filme saralım ve en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
– Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtalım. Kendini çeken hamurumuzu dolaptan alalım ve ceviz büyüklüğünde parçaları alalım yuvarlayıp avucumuzun içinde bastırıp şekil verelim. Yaklaşık 15 dakika pişirelim. Kurabiyeler fırından çıktığında çok yumuşak oluyor. Tamamen soğuyana kadar tepsiden almayalım, parçalanabilir.
Afiyet olsun!