30 Ocak 2016 Cumartesi

Pancar ve Reyhanlı fuşya Humus


PANCAR VE REYHANLI FUŞYA HUMUS

Capcanlı bir renk, pürüzsüz bir kıvam, yumuşacık ve süper lezzetli bir humus… Evet lütfen!!! Bu humusu ister meze olarak isterseniz ekmek üstüne sürerek kahvaltıda ya da atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz.Güzel bir humus yapmanın birkaç püf noktası var. Öncelikle süpermarketten konserve nohut alacaksanız hiç humus yapmayın. Nohutun kabuklarını soymadan da olur diyorsanız hiç başlamayın :)
Aşağıdaki adımları uyguladığınızda, sizi klasik humusun dışında çok lezzetli ve sağlıklı bir humus bekliyor olacak!Tek seferde daha fazla nohutu haşlayıp, kabuklarını soyup, tarif ölçüsünde buzdolabı poşetlerine paylaştırıp dondurucuya koyabilirsiniz. Humus yapmak istediğinizde tek seferlik nohutunuzu çıkarır ve çözülünce hazırlamaya başlarsınız. En çok zaman alan aşamayı atlamış olursunuz ;)

MALZEMELER
(1 ölçü=1 cup=1 bardak)
1 ölçü nohut
2 küçük boy pancar
4 yaprak reyhan
2 diş sarmısak
1/3 ölçü tahin
2/3 ölçü su
½ çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
  1. Nohutu bir gece önceden suda bekletin.
  2. Pancarları alüminyum folyo ile sarıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat 15 dakika pişirin. Folyonun parlak yüzeyinin içeride kalmasına dikkat edin. Pancarlar yumuşacık olacaklar ve açtığınızda folyonun içinde pancar suyu göreceksiniz. Suyunu ayırın. Pancarların kabuklarını soyun.
  3. Nohutun suyunu yenileyip taneleri yumuşayana kadar kaynatın. Kaynatma suyunu süzüp, kabını soğuk su ile doldurun. Böylelikle kabukları daha rahat çıkarırsınız. Her bir tanenin kabuğunu çıkarın.
  4. Nohutlar henüz nemliyken, mutfak robotunun haznesine koyun ve 1-2 dakika çalıştırın.
  5. Pancarları, reyhan yapraklarını ve sarmısakları birkaç parçaya bölün. Mutfak robotunda nohutların üzerine tuzla birlikte ilave edin ve 1 dakika daha çalıştırın.
  6. Suyu ılık koymak en iyisidir. Sıcak ya da soğuk değil. Suyunuzu ılık olacak şekilde ısıtın.
  7. Son olarak makine çalışırken sırasıyla tahini, pancar suyunu ve ılık suyu ekleyin ve 2 dakika daha karıştırmaya devam edin.
  8. İnanılmaz lezzzetli, pürüzsüz, yumuşacık bir humus yemek için hazır! Daha pancarları ve reyhanı ilave ettiğiniz andan itibaren rengine bayılacaksınız..

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design