Malzemeler
- 150 gram fıstık ezmesi
- 30 gram esmer şeker
- 5 gram vanilya özütü
- 125 gram tam buğday unu
- 100 gram yulaf
- 2 gram tuz
- 3 gram kabartma tozu
- 100 gram süt
- 30 gram damla çikolata
- 5 adet kuru incir
Yulaf ve Fıstık Ezmeli Kareler Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Yulaf ve Fıstık Ezmeli Kareler Tarifi Tarifi için;
İncirlerin sap kısımlarını kesin ve sıcak suda 30 dakika bekletin. Ardından süzün. - Fıstık ezmesi ve esmer şekeri çırparak krema haline getirin. Bu sırada incirleri rondodan geçirerek püre haline getirin. Fıstık ezmesi, incir püresi, vanilya ve sütü ekleyip iyice çırpın.
- Pedal aparatını takın ve yulaf, tam buğday unu, tuz, kabartma tozu ekleyip karıştırın. Damla çikolataları ekleyin ve kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yağlı kağıt koyduğunuz kare ve derin fırın tepsisine harcı spatula yardımıyla yayın ve 180 derecede 30 dakika pişirin. Ardından kare parçalara ayırarak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder