3 Şubat 2016 Çarşamba

Ayva Tatlısı Yapımı

Ayva Tatlısı Yapımı

Ayva Tatlısı Yapımı
Malzemeler
  • 4 adet ayva
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 7-8 adet tane karanfil
  • 3-4 adet çubuk tarçın
  • 2 su bardağı ılık su

Servis için;

  • Pikan cevizi
  • Kaymak

Ayva Tatlısı Yapımı Nasıl Yapılır?

  1.  Ayva Tatlısı Yapımı Tarifi için; 
    Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin.
  2.  Fırın kabına aldığınız ayvaların üzerine su ve bal karışımını gezdirin. Çubuk tarçın ve tane karanfil serpiştirip 160 derecede 2 saat pişirin.
  3.  Pikan cevizi ve kaymak ile servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design