- 50 gram Hindistan cevizi yağı
- 60 gram yulaf unu
- 40 gram yulaf
- 65 gram tam buğday unu
- 150 gram pekmez
- 80 gram badem sütü
- 1 adet portakalın kabuk rendesi
- 2 adet yumurta
- 3 adet havucun rendesi
- 50 gram çiğ badem
- 80 gram çekirdeksiz siyah üzüm
- 15 gram Hindistan cevizi
- ½ gram tuz
- 10 gram kabartma tozu
- 5 gram vanilya özütü
Sağlıklı Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?
- Sağlıklı Havuçlu Kek Tarifi için;
Hindistan cevizi yağını benmari eritin. Bademleri doğrayın. Yumurtayı çok iyi çırpın. Geri kalan tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırma işlemine spatula ile devam edin. Yağlanmış baton kek kalıbına harcı alıp 180 derecede 1 saat pişirin. Ardından servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder