Malzemeler
- 200 gram bitter çikolata
- 1 çay bardağı karabuğday
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı süt
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çorba kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Karabuğdaylı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Karabuğdaylı Kek Tarifi Tarifi için;
Karabuğdayları 1 çay bardağı su ile birlikte bir kapta 15 dakika bekletin. Bu arada 1 çay bardağı süt ile çikolata ve tereyağını kısık ateşte eritin. - Blender’ın içine karabuğday, çikolatalı karışım, fındık ve yumurtaları koyup iyice karıştırın.
- Karışımı tart kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder