Malzemeler
- 350 gr kuru kayısı
- 150 gr irmik
- 500 ml süt
- 1 paket labne
- 3 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı şamfıstık tozu
- 1 paket vanilya
- 1 bardak su
Kayısılı Ve Labneli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
-
Kayısılı Ve Labneli İrmik Tatlısı Tarifi için;
Kayısıları bir bardak suda 15-20 dakika haşlayın. Kayısıları haşladığınız sudan bir fincan ayırın. Bu su ile birlikte blender da 2 kaşık bal ile kayısıları püre haline getirin. - Bir tencere de süt, irmik ve bir kaşık balı muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bir paket vanilya ekleyin. Ateşin altını kapattıktan sonra da 1 paket labne ilave edin.
- Bu hazırlamış olduğumuz muhallebiyi bir kaba dökün. Üzerine kayısı pürelerini de muhallebi iki renk olacak şekilde karıştırarak dökün. Buzdolabında 1 saat soğumaya bırakın. Şamfıstık tozuyla servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder