8 Şubat 2016 Pazartesi

Kayısılı Ve Labneli İrmik Tatlısı

Kayısılı Ve Labneli İrmik Tatlısı

Kayısılı Ve Labneli İrmik Tatlısı

Malzemeler

  • 350 gr kuru kayısı
  • 150 gr irmik
  • 500 ml süt
  • 1 paket labne
  • 3 çorba kaşığı bal
  • 2 çorba kaşığı şamfıstık tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 bardak su

Kayısılı Ve Labneli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Kayısılı Ve Labneli İrmik Tatlısı Tarifi için;
    Kayısıları bir bardak suda 15-20 dakika haşlayın. Kayısıları haşladığınız sudan bir fincan ayırın. Bu su ile birlikte blender da 2 kaşık bal ile kayısıları püre haline getirin.
  2. Bir tencere de süt, irmik ve bir kaşık balı muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bir paket vanilya ekleyin. Ateşin altını kapattıktan sonra da 1 paket labne ilave edin.
  3. Bu hazırlamış olduğumuz muhallebiyi bir kaba dökün. Üzerine kayısı pürelerini de muhallebi iki renk olacak şekilde karıştırarak dökün. Buzdolabında 1 saat soğumaya bırakın. Şamfıstık tozuyla servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design