8 Şubat 2016 Pazartesi

Ayvalı Muhallebi

Ayavalı Muhallebi

Ayavalı Muhallebi

Malzemeler

  • 1 kg. süt
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 kaşık toz şeker veya bal
  • 1 mini paket krema
  • 3 ayva + 100 ml su ve 2 kaşık bal
  • 1 adet damla sakızı

Ayavalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  1. Ayavalı Muhallebi Tarifi için;
    Süt, nişasta, damla sakızı yumurta sarısı, bal karıştırıp bir tencerede katılaşana kadar pişirin. Katılaştıktan sonra ocaktan alıp kremayı ekleyerek iyice karıştırın.
  2. Ayvaları doğrayarak 100 ml su ve bal ile pişirip soğumaya bırakın. Servis kaplarına önce muhallebi sonra üzerine ayvaları yerleştirerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design