6 Şubat 2016 Cumartesi

Kırmızı Erikli ve Ballı Kek

Kırmızı Erikli ve Ballı Kek

Kırmızı Erikli ve Ballı Kek

Malzemeler

  • 250 gram tam buğday unu
  • 10 gram kabartma tozu
  • 140 gram badem unu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz kakule
  • 1 çay kaşığı toz anason
  • 5 adet yumurta
  • 230 gram eritilmiş tereyağı
  • 250 gram bal
  • 7-8 adet iri kırmızı erik

Üzerine serpmek için:

  • Pudra şekeri

Kırmızı Erikli ve Ballı Kek Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı Erikli ve Ballı Kek Tarifi için;
    Bütün katı malzemeleri genişçe bir kapta karıştırın. Yumurta beyazlarını iyice köpürene kadar çırpın. Ayrı bir kapta, yumurta sarısı, bal ve eritilmiş tereyağını mikser yardımıyla çırpın.
  2. Çırptığınız sıvı harcı katı malzemelerin olduğu harç ile karıştırın. En son yumurta sarılı karışımı, köpürttüğünüz yumurta beyazını ekleyip spatula ile iyice karıştırın.
  3. Hazırladığınız kek harcını pişirme kâğıdı koyduğunuz yuvarlak bir kek kalıbına döküp üzerine çekirdeklerini çıkarttığınız ve ikiye böldüğünüz erikleri yerleştirin.
  4. 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkartın. 10 dakika soğumaya bırakın, daha sonra kalıptan çıkartıp biraz daha soğumaya bırakın. Kek tam olarak soğuduğunda servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design