- 1 paket krem peynir
- 2 paket labne
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 500 gram çilek
- 3 çorba kaşığı bal (veya pudra şekeri)
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı kinoa unu (veya tam buğday unu)
- 1 limon rendesi
- 3 yumurta sarısı
- 4 yumurta akı
Alt tabanı için;
- 1,5 paket yulaflı bisküvi
- 30 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 30 gram ılık su
Çilekli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilekli Cheesecake Tarifi Tarifi için;
Parçalanmış bisküvi, tereyağı, tarçın ve suyu elinizle yoğurarak bir kapta iyice karıştırın. - Bu harcı 20 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına eşit bir biçimde yayın ve 10 dakika buzdolabında bekletin.
- Ayrı bir kapta krem peynir, labne, yoğurt, bal, vanilya, kinoa unu, limon rendesi ve yumurta sarılarını iyice çırpın.
- Bu harca kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın. Harcı kek kalıbına, bisküvili tabanın üzerine aktarın ve 185 derecede 10 dakika pişirin.
- Daha sonra fırının ısısını 170 dereceye düşürün bu şekilde 20 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra üzerine irice doğranmış çilekleri ekleyip servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder