5 Şubat 2016 Cuma

Çilekli Cheesecake

Çilekli Cheesecake Tarifi

Çilekli Cheesecake Tarifi
  • 1 paket krem peynir
  • 2 paket labne
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 500 gram çilek
  • 3 çorba kaşığı bal (veya pudra şekeri)
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı kinoa unu (veya tam buğday unu)
  • 1 limon rendesi
  • 3 yumurta sarısı
  • 4 yumurta akı

Alt tabanı için;

  • 1,5 paket yulaflı bisküvi
  • 30 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 30 gram ılık su

Çilekli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  1.  Çilekli Cheesecake Tarifi Tarifi için;
    Parçalanmış bisküvi, tereyağı, tarçın ve suyu elinizle yoğurarak bir kapta iyice karıştırın.
  2.  Bu harcı 20 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına eşit bir biçimde yayın ve 10 dakika buzdolabında bekletin.
  3.  Ayrı bir kapta krem peynir, labne, yoğurt, bal, vanilya, kinoa unu, limon rendesi ve yumurta sarılarını iyice çırpın.
  4.  Bu harca kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın. Harcı kek kalıbına, bisküvili tabanın üzerine aktarın ve 185 derecede 10 dakika pişirin.
  5.  Daha sonra fırının ısısını 170 dereceye düşürün bu şekilde 20 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra üzerine irice doğranmış çilekleri ekleyip servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design