8 Şubat 2016 Pazartesi

Elmalı Pekmezli Tatlı

Elmalı Pekmezli Tatlı Tarifi

Elmalı Pekmezli Tatlı Tarifi

Malzemeler

  • 3 elma
  • 100 gram ceviz
  • 3 yemek kaşığı mısır gevreği
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Elmalı Pekmezli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Elmalı Pekmezli Tatlı Tarifi Tarifi için;
    Ceviz, mısır gevreği, tarçın ve kuru üzümü blenderdan geçirin. Karışımı bir kaseye alın, pekmez ekleyin ve harmanlayın.
  2. Elmaların çekirdeklerini kabak oyucu yardımıyla çıkarın ve yuvarlak şekilde kesin. Tereyağı koyduğunuz tavada pembeleşinceye kadar kızartın ve fırın kabına alın.
  3. Üzerine hazırladığınız harcı eşit şekilde paylaştırın. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MERALİN MUTFAĞI Template by Ipietoon Cute Blog Design