Malzemeler
- 3 elma
- 100 gram ceviz
- 3 yemek kaşığı mısır gevreği
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Elmalı Pekmezli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Elmalı Pekmezli Tatlı Tarifi Tarifi için;
Ceviz, mısır gevreği, tarçın ve kuru üzümü blenderdan geçirin. Karışımı bir kaseye alın, pekmez ekleyin ve harmanlayın. - Elmaların çekirdeklerini kabak oyucu yardımıyla çıkarın ve yuvarlak şekilde kesin. Tereyağı koyduğunuz tavada pembeleşinceye kadar kızartın ve fırın kabına alın.
- Üzerine hazırladığınız harcı eşit şekilde paylaştırın. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder