Malzemeler
- 150 gram kinoa unu
- 85 gram tam buğday unu
- 70 gram badem unu
- 5 gram kabartma tozu
- 8 gram toz tarçın
- 200 gram pekmez
- 3 adet yumurta
- 70 gram zeytinyağı
- 5 gram vanilya özütü
- 110 gram havuç rende
- 80 gram hindistan cevizi rendesi
- 1 gram çekideği çıkartılmış, küp kesilmiş hurma
- 120 gram taze portakal suyu
Kinoalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Kinoalı Kek Tarifi Tarifi için;
Kinoa ununu yapmak için; kinoayı bir tavada çıtırdama seslerini duyana kadar pembeleştirin. 2-3 dakika daha bekletip soğumaya bırakın. Soğuyan kinoa tanelerini çok ince olarak rondodan geçirin. - Yumurtaları pekmezle birlikte mikserde çırpın. Zeytinyağını da ekleyip çırpmaya devam edin.
- Bütün malzemeleri ekleyip spatula ile karıştırdıktan sonra haifçe yağladığınız bir fırın kabında 180 C de ½ saat pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder