- 80 gram yulaf
- 200 gram çok yumuşak kuru incir
- 10 gram kakao
- 5 gram tarçın
Kajulu krema için:
- 150 gram kaju
- 2 yemek kaşığı bal (veya agave)
- Su (yeteri kadar)
Çikolatalı mus için:
- 1 adet yumuşak avokado
- 150 gram yumuşak hurma
- 15 gram kakao
- 50 gram sulandırılmış kahve
- 10 gram agave
- 1 adet muz
- Kakao
Sağlıklı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Sağlıklı Tart Tarifi Tarifi için;
İncirlerin saplarını kesin ve 1 yemek kaşığı su ile rondodan geçirin. Kakao, yulaf ve tarçını ekleyip tekrar rondodan geçirin. Harcı içini streç filmle kapladığınız mini tart kalıplarının tabanına eşit olarak pay edin. 30 dakika buzdolabında bekletin. - Hurma ve avokadoların çekirdeklerini çıkarın. Küp kesin ve hurma ve agave ile rondodan geçirin. Kahve ve kakao da ekleyerek püre haline getirin.
- Kajuları 1 saat suda bekletin. Süzüp bal ekleyerek rondodan geçirin. Krema kıvamı alıncaya kadar partiler halinde 2 yemek kaşığı su ilave edin. Krema kıvamı aldıktan sonra bu işleme son verin.
- Muzu daire şeklinde dilimleyin ve tart kalıbının üzerine yerleştirin. Sırasıyla düzgün bir biçimde çikolatalı mus ve kajulu krema koyup dolapta çok iyi soğutun. Kalıbından çıkarın ve kakao serperek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder